Рали "Правец" 2007

Дискусия за Българския Гимкхана Шампионат

Мнениеот tsveti » Пет Сеп 14, 2007 17:14

Случая миналата година го помня да. Но и дяволски добре помня екипажите какво говореха, как всъщтност само това правеха.....говореха.... и никой не направи нищо. Даже това, че си припомнихме този случай е добре, тъй като той потвърждава думите ми по- горе. А именно, дамски екипаж казва: ''Мен класирането до момента ме устройва напълно и изобщо не ми пука дали ще караме сега или не''. Аз на подобна реплика честно казано не зная какво да кажа.
Всички плюят по Валя, а на въпросното състезание се скъсаха от мазнене и лицемерни усмивки (ако си припомниш Мануелче, ще се убедиш, че съм права. Мисля, че и ти виждаше някои неща).


Права си, има си ред по който дадено състезание се отлага, но не аз отговарям за това. Кой какво прави с тези екипажи- не зная и не е моя работа. Достатъчно са големи, че да си потърсят правата( да не вярва човек ;) ).


Според мен, точно това правим, но все пак всеки индивидуално преценява за себе си....
- може би с мълчанието си за стартовият списък в Ямбол направихме нещо, което спомогна този спорт и шампионат да се развива?!?
- или с факта, че по време на състезанието ние нарушаваме, първо правилника на самото състезание и второ, законът за движение по пътищата(ЗДП) и точно ти Цвети, се майтапеше на полигона на СБА Младост, цитирам: ''Карахме с 120/30 по Цариградско, викам ще излитаме ли какво ще правим, ама гоним време, няма как''. Време което незнайно кой и как е смятал.
Така ли спомагаме за развитието на спорта?!?
Или може би просто защото ни е досадно ще караме рискувайки и с лека ръка ще пренебрегваме ЗДП.
Колкото за Благоевград, на това състезание аз казвам добре организирано състезание! И там няма от какво да се оплаквам, тъй като никой не ме е карал да нарушавам ЗДП и да си троша колата и нервите най вече!

Или може би аз не разбирам правилно клишето ''истински спортист'' и може би наистина не трябва да обръщам внимание на нередности като тази: никъде в регламента на състезанието Х не е упоменато, че отделните екипажи могат да присъстват при разчертаването на трасето, да го обикалят, та даже и да помагат на организаторите....или тези неща се включват във фразата: ''Много естествено е всеки да си търси преди всичко своите права.'' :roll:

Всъщтност, някой от вас практикувал ли е професионално някакъв спорт? Колко състезания, олимпиади и прочие са ви минали през ръцете?
Защото в големия спорт, там където спортистите са с истински спортни души ( независимо от вида спорт) думичката ''феърплей'' означава нещо. Както сме били свидетели тук в България, два български екипажа да си помагат един на друг в състезание, което е решаващо, решаващо за генералното класиране за годината!!! Или греша като твърдя, че от редовните дамски екипажи никой не би сторил това?!? НИКОЙ, с изключение на някои единици.
Като тук (мисля, че повечето четящи го разбират) нямам предвид екипажите да бъдат първи приятелки, или да нямат и да не проявяват ''спортна злоба''. Напротив.


ПП Ако някой ден (днес, утре или след 4 години) се откажа от дамският шампионат, няма да е заради некомпетентните съдии, или заради лошо сметнати пътни книги, или заради факта, че на някои екипажи се помага ''под масата'', защото вуйна му е организаторът...., а ще се откажа от цялата злоба и лицемерие, което лъха от този шампионат! - Ама какво да ни правиш, женска му работа! :evil:

ППП Никога през целият си съзнателен живот не съм забравяла от къде съм тръгнала! И продължавам да помня от къде!
Всеки е тръгнал от някъде, разликата е.... как е съумял да продължи.

( всичките тези изречения беше доста по-добре да си ги обсъждаме на живо, но май така се случи този път) :)
Аватар
tsveti
 
Мнения: 730
Регистриран на: Сря Дек 21, 2005 17:00
Местоположение: София
Име: Цветомира Георгиева

Мнениеот Flo » Пет Сеп 14, 2007 18:14

''Карахме с 120/30 по Цариградско, викам ще излитаме ли какво ще правим, ама гоним време, няма как''[size=9][/size]

Цвети, наистина не ми се влиза в този спор, но няма как.
Това, което цитираш изобщо не е факт - ние карахме бързо , защото моята партньорка се беше изнервила и дори когато слезнахме на Църна маца, търчеше, не можех да я хвана , въпреки че имахме поне 20 мин за да стигнем до Младост... както и да е, така си ме разбрала.

Понеже говориш за феърплей - мисля, че в това отношение от мен и мъжа ми си получила само помощ, никога не сме ти били пречка. И още нещо за всички честно участващи и борещи се справедливо сътезателки, от моя страна е било така. Пример : СОфия Богоева, винаги сме си помагали и сме си стискали ръце, когато едната е победител. Но не мога да стисна ръка на някой, който си е извоювал победата по всякакъв друг начин, но не и с каране.

Или може би аз не разбирам правилно клишето ''истински спортист'' и може би наистина не трябва да обръщам внимание на нередности като тази: никъде в регламента на състезанието Х не е упоменато, че отделните екипажи могат да присъстват при разчертаването на трасето, да го обикалят, та даже и да помагат на организаторите....или тези неща се включват във фразата: ''Много естествено е всеки да си търси преди всичко своите права.''

И никъде в регламента не пише, че не може да участват!!!!!!
Нито някой е заградил, нито те е спрял да дойдеш!!!!!
А още пповече пък това е помогнало, повярвай ми - пълно изтощение и нищо повече.

Всъщност навсякъде има злоба и завист, целия ни свят е пропит от това, така че не бива да търсим нещо по-различно и в нашия шампионат, ако може да се нарече така. А пък в големите спортове и състезания, за които говориш, там където играят много пари е още по-голяма злобата, завистта и скрупули няма!!!

И докато ние тук си чешем езиците, хората правят пари на наш гръб и на гърба на още по-отдадени спортисти, защото ние сме си малко или много аматьори, казано по-така : "любители".
Аватар
Flo
 
Мнения: 66
Регистриран на: Пон Юни 19, 2006 11:29
Местоположение: София
Име: Цветелина Моралийска

Мнениеот plm » Пет Сеп 14, 2007 23:19

От една страна е добре дискусията тук, но от друга не ми харесва.
Очевидно е, че има да си казвате много неща за проблемите.
Винаги съм подкрепял разговор, дискусия, спор...защото, например това е една от разликата между хората и животните, и разбира се това е начина за развитие.
От друга страна, конкретно за предвиденото в календара на фед състезание в Правец няма как да се проведе там, защото ширината на трасето е около 14-15 метра. Това е селска, по-широка улица /по-точно участък от улица/, определено затварянето и няма да е проблем.
Местните младежи знаеха и чакаха мероприятието.
Валя не е виждала "трасето", местен сътрудник е казал, че става.
Ако, се беше провело състезанието Валя нямаше да присъства.
Дъжда беше добър повод за отмяна. Но, май отмяната е завинаги.
Вече се чувствам неудобно към фед. Защо да им нарушаваме спокойствието? Те така добре си живуркат...
plm
 
Мнения: 4137
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 19:20
Местоположение: София
Име: Пламен Петков

Мнениеот tsveti » Съб Сеп 15, 2007 00:16

Да Пламка, на мен това ми беше идеята, но май друго се получи.

В горният си пост споделих личните си наблюдения относно дамските състезания и държанието на дамите повреме на състезанието, извън него и т.н.
Когато говорех за ''феърплея, в никакъв случай не съм имала предвид, че това липсва във вашият екипаж! Ти Цвети и съпругът ти наистина винаги сте ми помагали, в това няма никакъв спор, както мисля, че съм правила и аз от своя страна с каквото мога към вашият екипаж. Просто някъде се къса нишката...., не между нашите спортни и приятелски отношения, а в целият този (понякога) наистина голям фарс.

Колкото до регламентите и правилниците..., как можем да разберем, след като подобно нещо никъде не пише! Рових се из какви ли не документи и нищо! Може би би следвало да следваме правилника за другите състезателни дисциплини...не зная. По-компетентните ако желаят нека споделят тяхното мнение. По-горе мисълта ми беше, че някак не стои честно някои екипажи, близки на организаторите да обхождат трасето преди състезанието и преди времето указано за тази цел- а то е: непосредствено преди старта.

Може и да няма скрупули в големите спортове, но има факти, факти, които пак казвам при нас жените няма как да се получат!

Аз говорех точно за това- няма как да изискваме подобаващо внимание и точност от страна на организатори и БФАС, след като ние самите не го правим помежду си.
Колкото до печеленето по нечестен начин, мисля си, че сме свели до минимум тази възможност... :wink: и все повече ще затягаме положението...камери, снимки и т.н. :wink:
Аватар
tsveti
 
Мнения: 730
Регистриран на: Сря Дек 21, 2005 17:00
Местоположение: София
Име: Цветомира Георгиева

Рали Правец 2007

Мнениеот orlando_racing » Нед Сеп 16, 2007 20:38

Но в крайна сметка рали ще има ли и кога ще бъде проведено,ако има такова,да не забравяме и рали "Добрина"?Благодаря предварително за инфото,ако дадете!
orlando_racing
 
Мнения: 3
Регистриран на: Нед Сеп 16, 2007 19:20
Име: Lud & Mil

Re: Рали Правец 2007

Мнениеот plm » Сря Сеп 19, 2007 21:14

orlando_racing написа:Но в крайна сметка рали ще има ли и кога ще бъде проведено,ако има такова,да не забравяме и рали "Добрина"?Благодаря предварително за инфото,ако дадете!

Труден въпрос.
Ако проследиш и усетиш какво е написано по-горе ще разбереш, че тези мероприятия са ОГРОМНА тежест за организатора и се търси всякакъв повод за ...непровеждането им.
plm
 
Мнения: 4137
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 19:20
Местоположение: София
Име: Пламен Петков

Мнениеот orlando_racing » Чет Сеп 20, 2007 14:37

Да,plm,за жалост наистина е така.Наистина много жалко,дано да се проведът тези два кръга някога през годината,но това нещо много силно ме съмнява!
orlando_racing
 
Мнения: 3
Регистриран на: Нед Сеп 16, 2007 19:20
Име: Lud & Mil

Klip

Мнениеот malkiq_sustezatel » Вто Окт 23, 2007 12:14

Последна промяна malkiq_sustezatel на Сря Ное 14, 2007 15:07, променена общо 1 път
Аватар
malkiq_sustezatel
 
Мнения: 253
Регистриран на: Сря Фев 14, 2007 23:38
Местоположение: София
Име: L.Vlahov

Мнениеот tsveti » Вто Ное 13, 2007 15:42

the best one



Регистриран на: 19 Юни 2006
Мнения: 22
Местожителство: сОФИЯ
Пуснато на: Вто Ное 13, 2007 11:54 am Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

Цитат:
Ядосвах се за това, че само негодуваме и никога не правим нищо.

Цитат:
Тогава защо не се опиташ да промениш та макар и една нищожна част от всичките тези неща, които изброяваш?[/quote


На какъв език трябва да обясня,за да ме разбереш,че правата си ги потърсих още преди две години,но отговор все още чакам???
Какво,да продължавам да си губя времето в писане на жалби ли?

Цитат:
След като изброи толкова много причини, защо продължаваш да участваш? -Може би от любов към спорта...


Колкото и да не ти се вярва има хора,които обичат спорта!И ако в теб имаше тази тръпка и любов,която изпитва всеки един спортист,никога не би ми задала този въпрос.
И както се казва любовта има навика да се надсмива над разума и благоприличието.Любовта няма граници ,тя не подбира....


Като начало ще те подсетя Мануелче за въпроса, който зададох в тази тема в някой от по-горните си постове... Всъщтност, някой от вас практикувал ли е професионално някакъв спорт? Колко състезания, олимпиади и прочие са ви минали през ръцете? - Първото ти изречение...без коментар.
Защо мислиш, че аз имам способности да ''виждам'' какво усещат хората? И защо според теб, ако аз имам тази тръпка, трябва респективно и ти /или някой друг/ да я имаш? От изречението ти ''как да му се участва на човек, като еди кво си .... ....'' излиза и моят въпрос! И понеже те познавам, за това след въпросът сложих едно мое разсъждение ''може би от любов към спорта'', но това си е мое разсъждение и за да не говоря неща изсмукани от мене си те попитах. /не знам защо оставаш с впечатлението, че се заяждам или нещо подобно/.

Ето сега, виж как сама се отказваш! Не искаш да си губиш времето с разни жалби. Ми...как тогава искаш организаторите да ни обърнат по-сериозно внимание, да спрат да си правят каквото им хрумне и да взимат решения както им е изгодно?!? Ако ние не ги накараме, повярвай ми те сами няма да го направят. На кого му пука, че ние сме изхабили Н на брой чифта гуми, излезнали сме от работа, за да тренираме, дали сме Н на брой левчета за бензин и прочие...
Не зная какви права си търсила преди две години /никога не си ми разказвала за конкретна случка/ , но от един неуспешен случай ти се отказваш! Това си е твой избор и аз не го критикувам...,но когато само си ''лаем'' керванът ще продължава да си върви. Аз лично никога няма да се превърна като някои екипажи от дамският шампионат, които откакто се състезавам, не е минало и едно състезание без разправии, ''те'' винаги са ощетените, ''те'' винаги са измамените, но така и не видях и не чух ''те'' да пуснат контестация, тоест да минат по реда, по който подобни неща трябва да се изясняват, но ей така да се разправяме като хамали ни бива! /имена няма да споменавам, защото ще излезе, че говоря зад гърба на хората/.

Искам да кажа, за да е ясно, когато обсъждахме отложеното дамско ''Правец'' не си отворих устата колкото си я отворих за рали София, защото дамското Правец се организира от Валя Панталеева, която е представител в БГ на спортният клуб ''Интерспийд'', от който пък клуб аз карам. Поради тази причина, каквото е имало да казвам, аз съм го казала на Валя лично! За рали София нямах тази възможност и заради това каквото имах да казвам го казах тук, във форума. Да не говорим, че и тогава си имах лични проблеми и това състезание изобщо не беше мой приоритет. Двата случая са различни.
''Целта не е да си по-добър от другите, целта е да бъдеш по-добър от себе си.- Уилям Фокнър''. ''Лошият човек е като въглена – ако не те опари, ще те очерни''. Анахарсис
Изображение
Аватар
tsveti
 
Мнения: 730
Регистриран на: Сря Дек 21, 2005 17:00
Местоположение: София
Име: Цветомира Георгиева

Мнениеот the best one » Сря Ное 14, 2007 13:55

Всъщтност, някой от вас практикувал ли е професионално някакъв спорт? Колко състезания, олимпиади и прочие са ви минали през ръцете?


Да,Цвети имаме представа от тези неща сега ще ти дам и малко факти:

1.Аз-Мануела Костадинова-вице шампион за 2006 година в професионалния шампионат за жени към БФАС,както и настоящ шампион 2007-национален рали шампионат.
Носителка на купа на кмета на София и Благеовгрдад.

2.Цветелина Моралийска -вице шампион 2005 и настоящ шампион 2007 година.
Носителка на купа Благовещение,на кмета на София и Благоевград.


3.Седеф Моралийски-треньор на екипажа ни

Образование-НСА-Автомобилизъм и Мотоциклетизъм.
Tрикратен носител на титлата полицай на годината за България-петобой,четирикратен за София,и шампион в европейския полицейски шампионат за 2005 година заедно с Крум Дончев.
the best one
 
Мнения: 208
Регистриран на: Пон Юни 19, 2006 11:25
Местоположение: СОФИЯ
Име: Мануела Костадинова

Мнениеот malkiq_sustezatel » Сря Ное 14, 2007 15:05

То май е работа на модераторите , но ти защо не пишеш на кирилица? [quote]
Здравей,plm,аз пиша на кирилица още щом разбрах,че така трябва,а това беше съвсем в началото.А ника ми беше използван от други хора,но вече не е така!!! :wink:
Аватар
malkiq_sustezatel
 
Мнения: 253
Регистриран на: Сря Фев 14, 2007 23:38
Местоположение: София
Име: L.Vlahov

Мнениеот tsveti » Чет Ное 15, 2007 16:32

От кога шампионатите с приложен характер са професионални спортове? :shock:

Къде и кога се провежда европейското първенство по дамски рали шампионат? А световното?

Ти направо ме изуми! Може ли да не знаеш какво означава ''професионален спортист и професионален спорт???

1.Аз-Мануела Костадинова-вице шампион за 2006 година в професионалния шампионат за жени към БФАС,както и настоящ шампион 2007-национален рали шампионат.
- Това по-добре да го поправиш накрая, че Митко Илиев може да ти се разсърди за начинът по който му отне титлата!

И докато ние тук си чешем езиците, хората правят пари на наш гръб и на гърба на още по-отдадени спортисти, защото ние сме си малко или много аматьори, казано по-така : "любители".


Май е време да приключим всичко това, защото вместо обсъждането, споровете и нормалната дискусия тук във форума, относно видовете проблеми свързани със спорта, който обичаме, да доведат до нещо полезно, те доведоха до разваляне на отношения. За което аз лично съжалявам.
''Целта не е да си по-добър от другите, целта е да бъдеш по-добър от себе си.- Уилям Фокнър''. ''Лошият човек е като въглена – ако не те опари, ще те очерни''. Анахарсис
Изображение
Аватар
tsveti
 
Мнения: 730
Регистриран на: Сря Дек 21, 2005 17:00
Местоположение: София
Име: Цветомира Георгиева

Мнениеот the best one » Чет Ное 15, 2007 17:26

1.Май ти самата не знаеш какво е олимпиада и какво е професионален спорт.?
2.Не е необходимо да се правиш или да се доказваш че си някаква,знаем се!!!!
3.Недей да ми обясняваш на мен за шампионатите с приложен характер,защото не бях аз тази която беше попитана в предаването "обратен вираж"и не успях да дам обяснение що е то шампионат с приложен характер.

1.Аз-Мануела Костадинова-вице шампион за 2006 година в професионалния шампионат за жени към БФАС,както и настоящ шампион 2007-национален рали шампионат.
- Това по-добре да го поправиш накрая, че Митко Илиев може да ти се разсърди за начинът по който му отне титлата!


Извинявай ,не съм добавила към национален шампионат-"дамско рали",но на теб това явно не ти е особено приятно и те подтиска, защото нали разликата "беше незначителна ".


Случайно да си чувала за Michele Mouton-European female rally champion??????????

[/quote]
the best one
 
Мнения: 208
Регистриран на: Пон Юни 19, 2006 11:25
Местоположение: СОФИЯ
Име: Мануела Костадинова

Мнениеот the best one » Чет Ное 15, 2007 17:29

А И АКО ЧУЯ ЧЕ ДИМИТЪР ИЛИЕВ СЕ Е РАЗСЪРДИЛ ЩЕ МУ СЕ ИЗВИНЯ ЛИЧНО!!!
the best one
 
Мнения: 208
Регистриран на: Пон Юни 19, 2006 11:25
Местоположение: СОФИЯ
Име: Мануела Костадинова

Мнениеот the best one » Чет Ное 15, 2007 17:42

Понеже се заяждаш и то открито, би ли ми казала какво точно означава "Къде и кога се провежда европейското първенство по дамски рали шампионат", щото обикновено първенствата са по футбол, волейбол и т.н.,. Не бях чувала за този спорт "дамски рали шампионат", ама щом ти казваш!

Малко препратки и цитати от интернет по повод на несъществуващите шампионати за жени в света :
Not surprisingly, given her successes throughout the season, she won the FIA Ladies World Championship, and her achievement was recognised by the Guild of Motor Writers, who named her “Driver of the Year”, and by the BBC who awarded her a unique “Good Sport” prize at their annual Sports Personality of the Year ceremony

http://www.bbc.co.uk/scotland/sportscot ... rint.shtml
the best one
 
Мнения: 208
Регистриран на: Пон Юни 19, 2006 11:25
Местоположение: СОФИЯ
Име: Мануела Костадинова

ПредишнаСледваща

Назад към Български Гимкхана Шампионат

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта

cron